?>

Supervisie voor zorgprofessionals, hulpverleners en studenten

Zoekt u antwoorden op vragen en oplossingen voor problemen die u op de werkvloer of tijdens uw studie tegenkomt? Ontdek hieronder hoe een supervisietraject u hierbij kan helpen!

Supervisie is een specifieke vorm van leren. Het bestaat uit een traject van minimaal tien bijeenkomsten: individueel of in groepjes van 2 tot 3 personen onder begeleiding van een supervisor. Na iedere sessie maakt u een schriftelijke reflectie. Aan het begin van iedere supervisiebijeenkomst staan we stil bij uw reflectieverslag en bij de leervraag van uw casus.

Waarom supervisie ook voor u waardevol kan zijn

Als professional deelnemen aan supervisie is heel waardevol. Gedurende de supervisie krijgt u namelijk inzicht in jouw eigen denken, voelen en handelen. De methodische aanpak en de professionele gespreksmethoden helpen u hoofdzaken van bijzaken te onderscheiden. Hierdoor komt tot de juiste kernvraag of kernprobleem. Dit alles helpt bij het op zoek gaan naar goede oplossingen en hoe u op een goede en effectieve manier met uw vragen kunt omgaan.

Supervisie helpt u bij uw professionele en persoonlijke ontwikkeling en ook om de effectiviteit van uw persoonlijk functioneren te verhogen en spanningen op uw werk te voorkomen.

Lees hieronder nog keer in het kort de voordelen van supervisie:

  1. Gedurende de supervisie wordt u getraind om gestructureerd terug te blikken op uw eigen werkervaring;
  2. Inzicht krijgen in het eigen functioneren en een helder beeld van uwzelf te krijgen;
  3. Leren  kennen en herkennen van de grenzen van uw eigen professionaliteit;
  4. Leren  formuleren van nieuwe vragen voor uw eigen professionele ontwikkeling.
  5. Leren reflecteren op uw eigen werkervaringen vanuit verschillende perspectieven;
  6. Supervisie bevordert uw persoonlijke ontwikkeling in termen van zelfreflectie en zelfsturing;

Supervisie helpt u bij uw professionele en persoonlijke ontwikkeling en ook om de effectiviteit van uw persoonlijk functioneren te verhogen en spanningen op uw werk te voorkomen

Voor wie zijn mijn supervisiesessies bedoeld

Met ruim 14 jaar werkervaring en expertise als geestelijk verzorger in een Academisch Medisch Centrum en als gastdocent in de medische en geestelijke zorg kan ik zowel individuen als teams in de volgende sectoren goed van dienst zijn met supervisiesessies:

  • Medewerkers van medische en geestelijke zorginstellingen van verschillende culturele achtergronden
  • Medewerkers van hulpverleningsinstellingen
  • Medewerkers van nationale en internationale hulporganisaties
  • HBO – en WO studenten

 

Daarnaast kan ik vanuit mijn biculturele achtergrond en mijn ruim 30 jarige ervaring in het sociaal maatschappelijke werkveld ook gemeenten, semi-overheidsorganisaties en bedrijven die met diversiteitsvraagstukken bezig zijn, goed van dienst zijn.

Arts
Student verpleegkundige

Wie ben ik?

Ik ben een erkend supervisor en lid van de LVSC (Landelijke Vereniging voor Supervisie en Coaching). Ik volgde mijn opleiding tot supervisor aan de GITP-PAO. Gedurende de opleiding heb ik verschillende supervisietrajecten begeleid, zowel één op één als in groepsverband en zowel studenten als professionals. Door middel van verdiepende reflectievragen word supervisant aan het denken gezet over zijn handelen in relatie tot de ingebrachte casus en de leervraag. Door middel van interactie, leren van binnenuit, creatieve werkvormen, ervaringsleren en lichamelijk gewaarzijn bied ik een krachtige leeromgeving waarin het leerproces goed op gang komt.  Zo zal de supervisant de supervisie als lerend en inspirerend gaan ervaren.

 

Vraag hier vrijblijvend informatie aan

Heeft u als individu of organisatie behoefte aan supervisie voor uwzelf of uw teamleden? Of wilt u meer informatie over de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met mij op per mail via mail[@]benayad.nl of door gebruik te maken van het onderstaande formulier.